تنوع و انواع سیستم‌های کنترل تهویه پارکینگ: راهنمای کامل برای انتخاب مناسب ترین سیستم

چرا سیستم تهویه پارکینگ اهمیت بالایی را دارا است؟


گاز مونوکسید کربن را میتواند؛ خیلی خطرناک تر از دی اکسید کربن دانست زیرا به سرعت با خون واکنش می دهد و عمل اکسیژن رسانی خون را مختل می کند و در دراز مدت باعث تغییر در بافت های حیاتی بدن مانند مغز و قلب می شود. از آن جایی که مونوکسید کربن از محصولات احتراق خودرو و در شرایط حریق، از محصولات احتراق است، برای طراحی سیستم تهویه پارکینگ فاکتور اساسی و کلیدی می باشد. حجم گاز مونوکسید کربن در پارکینگ ها تحت هیچ شرایطی نباید از 50ppm در مدت زمان 30 دقیقه، بیشتر باشد.



  • سرعت حرکت دود 120 تا 240 فوت بر دقیقه است و همین موضوع باعث افزایش سریع دود می شود.

  • حدوداً 57 درصد از مرگ ناشی از آتش سوزی خارج از محل آتش رخ می دهد. (که به دلیل استنشاق دود و محصولات احتراق می باشد.)

  • نزدیک به 3/4 مرگ و میرهای ناشی از آتش سوزی روشن دود است.


1 - سنسور تشخیص و خروج  ( CO ) دود از پارکینگ


سنسور مونوکسید کربن بعنوان حسگر انتشار دود و سیستم کنترلی مورد نیاز در پارکینگ خودروها، طبق مقررات برای ساختمان های جدید استفاده می شود.


کاربری :



  • کیفیت بهتر تنفس هوا : سیستم جت فن یک جریان هوای پیوسته ایجاد میکند، که قادرست لایه های مختلف هوا را ترکیب کند که از ایجاد مناطق راکد هوا جلوگیری میکند.

  • بالا بردن ایمنی در صورت آتش سوزی : استخراج سریع و موثر بخار سمی، که منجر به ایجاد راه های فرار امن تر، دسترسی آسان تر برای تیم های اضطراری، افزایش ایمنی مردم و به حداقل رساندن اثرات آتش بر روی سازه ساختمان میشود.


2 - پرده های دودبند چگونه عمل میکنند، در کجا کاربرد دارند؟


برای مدیریت دود در پارکینگ های بزرگ و همچنین ساختمان های صنعتی و تجاری مورد استفاده قرار می گیرد، این پرده ها که در سقف به صورت مخفی  تعبیه شده اند، در مواقع لازم تا ارتفاع یک متر الی یک متر و ده سانتی متر (بستگی به نوع طراحی دارد) پایین آمده و با توجه به طراحی سیستم بسته به آن که فضایی که نیاز به زون بندی و یا هدایت دود طبق طرح پیش بینی شده را داشته باشد مورد استفاده قرار می گیرند.


در پارکینگ های بزرگ پرده های دودبند راه حل مناسبی است برای هدایت صحیح دود طبق طرح و خواسته مهندسین تا با کمک سیستم تخلیه دود، دود به نحو احسن در کوتاهترین بازه زمانی خارج شود.


بنابراین پرده های دودبند صرفاً جهت مدیریت دود، یعنی دود حاصل از کارکرد اتومبیل در پارکینگ ها و یا دود حاصل از احتراق و آتش سوزی به منظور زون بندی و یا تله دود و یا هدایت دود به سمت مسیری مشخص استفاده می شود.


3 -  پرده های آتش بند چه کاربردی دارد؟


این پرده ها برای حفاظت ساختمان های بزرگ از تهدید آتش، دود و گازهای گرم است. این پرده ها مناسب برای استفاده در بسیاری از سیستم های کنترل اتوماتیک آتش که می تواند مجهز به سنسورهای صوتی و انسدا و هشدارهای بصری باشند استفاده میشوند، در جریان آتش سوزی مهمترین سناریو، حفاظت فرار از آتش و دود است. پرده های آتش بند نیز در حالت عادی در سقف پنهان هستند و هیچ مانعی به اسم پرده های آتش بند در ساختمان نمی بینید، در هنگام حریق بر خلاف پرده های دودبند به طور  کامل تا کف زمین پایین می آیند و با توجه به محل تعبیه این پرده ها کار آیی های متفاوتی خواهند داشت از جمله :


آتش بند در داکت آسانسور


از آنجایی که داکت آسانسور توانایی بالقوه ای برای گسترش شعله های آتش و دود به صورت عمودی دارد، نصب پرده های آتش بند از نفوذ دود در داکت آسانسور جلوگیری می کند و به این ترتیب کابین آسانسور نیز عاری از هرگونه دود خواهد بود.


مهمترین کاربردهای پرده های حریق 


زون بندی فضا با استفاده از پرده های آتش بند


این پرده ها از سقف تا کف زمین را پوشش می دهد و مهمترین کاربرد آن پارتیشن بندی یک منطقه با استفاده از این پرده ها می باشد به این صورت اگر منطقه ای دچار سانحه آتش سوزی شد کل منطقه دچار سانحه نخواهد شد چرا که این پرده ها همچون عایق زون های دیگر را در برابر حریق حفاظت می کنند.


مقاله پیشنهادی: راهنمایی برای سیستم تهویه پارکینگ، قسمت 1


 

عملکرد پرده های اتش بند در آسانسور ها 


از آنجایی که بیشترین شلوغی به هنگام آتش سوزی جلوی درب آسانسور بعنوان منطقه خروج خواهد بود باید با استفاده از پرده های آتش بند یک پارتیشن امن از جلوی درب آسانسور تا محل خروج ایجاد کرد که با استفاده از این پرده ها مسیر را کاملاً امن میسازد.

تگ ها :
تنوع و انواع سیستم‌های کنترل تهویه پارکینگ: راهنمای کامل برای انتخاب مناسب ترین سیستم
انواع سیستم کنترل تهویه پارکینگ
اشتراک گذاری :
نظرات

سؤالات متداول

کندانسور بخشی از سیکل تبرید می ‌باشد که وظیفه اصلی اش تبدیل مبرد از گاز به مایع است. کندانسور با نام چگالنده نیز شناخته می ‌شود. در هنگام تبرید، کندانسور گرما را از مبرد می گیرد و به محیط اطراف منتقل می کند.
کندانسور ها از نظر بهره ‌وری، کاربرد و همچنین در انواع سیستم ‌های سرد کننده به ۳ دسته تقسیم می ‌شوند که شامل: ۱- کندانسور هوایی یا هوا خنک، ۲- کندانسور آبی یا آب‌ خنک و ۳- کندانسور تبخیری می باشد