مقایسه چیلر آب خنک با چیلر هوا خنک

یکی از مسائل خیلی مهم در مراکز تولیدی و شرکت‌ هایی که قصد خرید چیلر دارند بحث انتخاب بین چیلر هوا خنک یا چیلر آب‌ خنک است در هنگام خرید چیلر نکاتی باید رعایت شود که می‌ توان به اندازه‌ محل نصب، میزان مصرف انرژی، پرسنل نگهداری چیلر ها، میزان سرمایش و گرمایش مورد نیاز و غیره اشاره کرد که این نکات باید در نظر گرفته شوند. اگر قصد خرید چیلر هوا خنک یا آب خنک را دارید و نمی ‌دانید که چه نکاتی را باید هنگام خرید آن رعایت کنید؟ یا این دو سیستم با یکدیگر چه تفاوتی دارند؟  علمکرد کدام یک بهتر است؟ با هواران همراه باشید.


چیلر هوا خنک بخریم یا آب خنک؟


در سیستم ‌های چیلر هوا خنک دمای گاز مبرد توسط هوای محیط کاهش پیدا می کند. این اتفاق در حالی رخ می ‌دهد که در چیلر آب ‌خنک این کار توسط مبدل ‌های پوسته‌ای و لوله‌ای انجام می ‌شود. اگرچه هر ۲ سیستم چیلر هوا خنک و آب‌ خنک طیف وسیعی از کاربرد ها را ارائه می ‌دهند ولی با توجه به اقلیم و محدوده مورد استفاده متفاوت هستند و به ‌طور کلی چیلر های هوا خنک نسبت‌ به چیلر های آب ‌خنک COP کمتری داشته و در برخی موارد به دیگرسیستم ‌های خنک‌ کننده هوا نیز ترجیح داده می ‌شوند.


هنگام انتخاب چیلر، مقایسه شرایط زیر و انتخاب بر اساس این ملاحظات، برای شما بسیار کاربردی و مفید می‌ باشد.


در سیستم ‌های چیلر هوا خنک به ازای هر ۱ درجه سانتی ‌گراد افزایش دمای محیط، تقریباً ظرفیت سیستم یک درصد کاهش پیدا می ‌کند. این در حالی است که توان جذب‌ شده توسط کمپرسورها تقریباً ۱ درصد افزایش یافته است. همچنین در اقلیم های مرطوب امکان اتفاده از چیلر های آب خنک به دلیل نزدیک بودن دمای WB و DB وجود ندارد. همچنین به دلیل مصرف آب در چیلر های آب خنک، استفاده از این چیلرها در اقلیم های کم آب هیچ گونه توجیحی ندارد.


برای کسانی که می ‌گویند کدام چیلر را باید خرید؟ باید بدانید که ظرفیت سیستم ها با افزایش ارتفاع در چیلر های هوا خنک کاهش پیدا می‌ کند. بنابراین ارتفاع شهر یا محل نصب چیلر را در نظر بگیرید. کمپرسور های سیستم ‌های چیلر آب‌ خنک تقریباً ۱۸ تا ۳۷ درصد کمتر از کمپرسور های چیلر های هوا خنک انرژی مصرفی دارند.


در سیستم‌ های آب‌ خنک فشار کندانسور ۲۵ درصد کمتر از سیستم ‌های هوا خنک می‌ باشد و هنگام انتخاب چیلر وزن را نیز باید در نظر بگیرید وزن چیلر های آب‌ خنک ۲۲ تا ۳۵ درصد کمتر از سیستم ‌های هوا خنک می باشد.


با توجه به بررسی مناطق، استفاده از سیستم ‌های آب‌ خنک بطور متوسط ۷۰ درصد کمتر از سیستم‌ های هوا خنک می ‌باشد.


همچنین هزینه سرمایه‌ گذاری اولیه بر روی چیلر های آب ‌خنک ۲۵ درصد کمتر از چیلر های هوا خنک است و افزایش ظرفیت چیلرهای آبی از نظر هزینه‌ های عملیاتی و سرمایه ‌گذاری اولیه بسیار مقرون‌ به ‌صرفه هستند.


شما می‌ توانید با در نظر گرفتن مزایا و معایب فوق‌ الذکر به سوال خود پاسخ دهید که کدام یک از چیلر ها برای شما مناسب هستند اگر همچنان سردرگم هستید و این سوال پیش می ‌آید که کدام مدل چیلر را باید بخرید می‌ توانید در ادامه نیز با ما همراه باشید.


چیلر هوا خنک مناسب


چگونه یک چیلر هوا خنک انتخاب کنیم؟


فناوری چیلر های هوا خنک از خنک‌ کنندگی مبرد به کمک کندانسور هوایی و فن های کندانسور شکل می ‌گیرد. در این امر می بایست در نحوه محاسبه سطح انتقال حرارت کندانسور هوایی و جریان هوای اجباری که فن ها ایجاد می کنند دقت لازم صورت گیرد.


چیلرهای هواخنک به تجهیزات اضافی مانند برج خنک کننده و پمپ مسیر آب برج خنک کننده نیاز ندارند.


مقاله پشنهادی: چیلر تراکمی چیست؟ و کاربرد چیلر در صنعت


 

خرید چیلر


چگونه یک چیلر آب خنک انتخاب کنیم؟


هنگام خرید چیلر آب‌ خنک بخاطر داشته باشید که این چیلر ها COP بهتر نسبت ‌به سیستم چیلرهای هوا خنک دارد. ازآنجایی‌ که حجم سیال کمتری دارند، می‌ توانند گرمای بیشتری را تحمل کنند، کنترل دمای ثابت‌ تری را نیز ارائه می دهند و همچنین همه این کار ها را بدون صدا انجام می ‌دهد.


کدام مدل چیلر را بخریم؟


یکی از نکاتی که باید به آن توجه داشته باشید تاثیر ارتفاع بر خنک‌ کنندگی چیلرها می ‌باشد. شما می ‌توانید سیستم ‌های چیلر آب‌ خنک را انتخاب کنید زیرا هر چه ارتفاع از سطح دریا نیز افزایش پیدا کند عملکرد یکسانی را ارائه می‌ دهند.


به‌ خاطر داشته باشید که باید صدای چیلر ها را نیز در حین کار با یکدیگر مقایسه کنید، سیستم‌ های چیلر آب‌ خنک محیط‌ های کاری راحت‌ تری را با میزان تولید صدای کمتر فراهم می‌ کنند. از آنجایی ‌که پمپ‌ گردش، آب سیال بسیار کمی را به گردش درمی ‌آورد، صدای کمتری تولید می ‌کند. فاصله پمپ گردش، رادیاتور و فن نیز باعث کاهش صدای کلی چیلر های آب‌ خنک می‌ شود .


اما نکته ای که می بایت در نظر گرفت این است که در چیلرهای آب خنک مصرف آب وجود داشته و همچنین در اقلیم های مرطوب قابل استفاده نمی باشند.


 در نهایت


رسام تجارت هواران در این بخش سعی بر این داشت تا مقایسه ای بین چیلر هوا خنک و آب خنک ارائه دهد تا شما تفاوت های این دو چیلر را با یکدیگر بشناسید و اگر قصد خرید این سیستم ها را دارید بتوانید با توجه به شرایط خود، چیلر مورد نیاز خود را انتخاب کنید. همچنین برای اطلاعات بیشتر می توانید با پشتیبانی رسام تجارت هواران تماس بگیرید و همچنین از طریق سایت اطلاعات بیشتری را کسب کنید و نسبت به این محصول به آگهی برسید.



 

تگ ها :
مقایسه چیلر آب خنک با چیلر هوا خنک
اشتراک گذاری :
نظرات

سؤالات متداول

کندانسور بخشی از سیکل تبرید می ‌باشد که وظیفه اصلی اش تبدیل مبرد از گاز به مایع است. کندانسور با نام چگالنده نیز شناخته می ‌شود. در هنگام تبرید، کندانسور گرما را از مبرد می گیرد و به محیط اطراف منتقل می کند.
کندانسور ها از نظر بهره ‌وری، کاربرد و همچنین در انواع سیستم ‌های سرد کننده به ۳ دسته تقسیم می ‌شوند که شامل: ۱- کندانسور هوایی یا هوا خنک، ۲- کندانسور آبی یا آب‌ خنک و ۳- کندانسور تبخیری می باشد