آشنایی با کمپرسور اسکرو: عملکرد، ساختار و کاربردها

کمپرسور اسکرو چیست؟


کمپرسور یکی از اصلی‌ ترین قطعات تشکیل ‌دهنده سیستم ‌های تهویه مطبوع در سیکل تبرید می‌ باشد. همانطور که در بخش‌ های مختلف اشاره کرده‌ایم فرآیند تبرید توسط چهار جزء اصلی که شامل کمپرسور، کندانسور، شیر انبساط و اوپرا


عملکرد کمپرسور اسکرو


تور انجام می پذیرد.


هدف کمپرسور در سیکل تبرید، تبدیل مایع به گاز یا همان بخار می‌ باشد که این فرآیند بر روی ماده مبرد رخ می ‌دهد. در ادامه این بحث هر آنچه را که در خصوص کمپرسور اسکرو لازم است بدانید را شرح داده‌ایم.


مقاله پیشنهادی: کندانسور چیست؟ معرفی انواع آن


ویژگی کمپرسور اسکرو


همچنین بخوانید: کمپرسور اسکرو؛ مقایسه انواع مختلف، نحوه استفاده و راه‌اندازی بهینه


نحوه عملکرد و فرایند فعالیت کمپرسور اسکرو 


اگر بخواهیم به ‌صورت ساده کمپرسور اسکرو را تعریف کنیم به ‌طور کلی این سیستم دارای دو روتور مار پیچی نر و ماده می ‌باشد. که این روتور ها یکی به موتور اصلی متصل است و دیگری با چرخش روتور اصلی به حرکت در می ‌آید. بنابراین مبرد، بعد از گذر از میان روتور ها به بخار فشار بالا تبدیل می ‌گردد.


به ‌طور کلی فرایند فعالیت کمپرسور اسکرو شامل چهار مرحله می‌ باشد که در مرحله اول کمپرسور اسکرو با توجه به بخش مکشی که بر روی آن طراحی شده ‌است ماده مبرد را وارد دستگاه می‌ کند. در مرحله دوم روتور هایی که در حال ‌حرکت هستند با کم شدن فاصله شیارها در طول کمپرسور منجر به فشرده سازی مبرد می ‌کنند، فرایند کمپرسور تا زمانی ادامه پیدا می‌ کند که حرکت روتور ها به محل تخلیه کمپرسور نزدیک شود که معمولاً فشار ماده مبرد در این بخش بسیار زیاد است و در مرحله آخر نیز بخار مبرد فشرده ‌شده از خروجی در نظر گرفته خارج می ‌گردد.


5 ویژگی مهم کمپرسور اسکرو


کمپرسور اسکرو دارای ویژگی‌ هایی می باشد که در ادامه به شرح آن ها  پرداخته ایم.



  1. عدم وجود نوسان در زمانی ‌که فشار کاری بسیار بالا می‌ باشد

  2. کمپرسور های اسکرو نسبت ‌به کمپرسور های پیستونی هزینه تعمیرات و نگهداری کمتری داشته و معمولاً قطعات درگیر نیز کمتر می‌ باشد

  3. سومین ویژگی‌ای که می ‌توان برای کمپرسور های اسکرو اشاره کرد حجم و ظرفیت بالای آنهاست.

  4. ویژگی دیگر کمپرسورهای اسکرو کم‌ حجم بودن آن ‌ها نسبت ‌به سایر نمونه‌ های مشابه می ‌باشد.

  5. کمپرسور های اسکرو لرزش کمتری دارند


مزایا و معایب کمپرسور اسکرو که باید به آن توجه کرد !!


کمپرسور ها دارای مزایا و معایب مختلفی می ‌باشند که از جمله مزایای کمپرسور های اسکرو می ‌توان به صرفه ‌جویی ۲۵ الی ۳۰ درصدی مصرف انرژی نسبت ‌به کمپرسور های پیستونی اشاره کرد و همچنین کمپرسور های اسکرو معمولاً جریان مبردی را که منتقل می ‌کنند کاملاً یکنواخت بوده و همچنین فضا و صدای کمتری را ایجاد می ‌کنند. انواع قطعات مورد استفاده در کمپرسور اسکرو به ‌صورت استاتیک بوده و به‌ همین ‌جهت از استهلاک پایین ‌تری برخوردار می ‌باشند. کنترل ظرفیت در کمپرسور های اسکرو به ‌صورت خطی بوده و همچنین می ‌توان با تزریق روغن به آن‌ ها دمای مبرد خروجی را نیز کنترل کرد.


معایبی که می ‌توان برای کمپرسور های اسکرو معرفی کرد، بیشتر به‌ دلیل قیمت، هزینه نگهداری و تعمیرات تخصصی آن‌ ها می‌ باشد. استفاده از کمپرسور های اسکرو برای چیلر های با ظرفیت‌ زیر 5۰ تن تبرید رایج نیست.


در نهایت


کمپرسور های اسکرو معمولاً در مصارف صنعتی بزرگ مورد استفاده قرار می ‌گیرند. در این بخش سعی شد تا هر آنچه که در خصوص کمپرسور اسکرو لازم است بدانید را ارائه دهیم. همچنین مشاوران رسام تجارت هواران همواره در کنار شما هستند تا هر گونه سوال و مشاوره‌ای در خصوص انواع سیستم‌ های تهویه مطبوع و اجزا آن را برای شما ارائه دهند تا شما به آگاهی از خرید محصول مورد نیاز خود برسید.

تگ ها :
کمپرسور اسکرو چیست؟
آشنایی با کمپرسور اسکرو: عملکرد، ساختار و کاربردها
اشتراک گذاری :
نظرات

سؤالات متداول

کندانسور بخشی از سیکل تبرید می ‌باشد که وظیفه اصلی اش تبدیل مبرد از گاز به مایع است. کندانسور با نام چگالنده نیز شناخته می ‌شود. در هنگام تبرید، کندانسور گرما را از مبرد می گیرد و به محیط اطراف منتقل می کند.
کندانسور ها از نظر بهره ‌وری، کاربرد و همچنین در انواع سیستم ‌های سرد کننده به ۳ دسته تقسیم می ‌شوند که شامل: ۱- کندانسور هوایی یا هوا خنک، ۲- کندانسور آبی یا آب‌ خنک و ۳- کندانسور تبخیری می باشد